Otvaranje “Arheološko-turističkog parka Ravne 2” u junu 2016. donijelo je niz novih sadržaja koji će postati magnet za posjetioce u godinama pred nama. Na 50.000 kv.metara, Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” je transformirala zapušteno močvarno zemljište s divljim deponijama u prelijep prirodni ambijent, šumu s parkovima, gdje vladaju spokoj i mir i gdje se vrlo lako uspostavlja duboka veza s prirodom.

Ambasador UNESCO-a Marko Pogačnik iz Slovenije poklonio je megalitni krug s uklesanim “kosmogramima”, porukama u kamenu koji u svijet odašilju poruke ljubavi, razvoja globalne svijesti i komunikacije s Planetom. Direktor “WM Magazine” iz Praga Jiri Matejka poklonio je energetske spirale, a profesor agronomije Vehid Ibraković iz Slavonskog Broda donirao je spiralni botanički vrt s ljekovitim biljem. U saradnji s Engleskinjom Sue Jones i Njemcem Geraldom Gumpertom napravljeni su energetski kameni krugovi i beskonačna “osmica”. U parku su postavljeni kameni krugovi oko drveća kao svojevrsne “ ogrlice ” i znak harmonije s prirodom. Šestougaona drvena platoforma za jogu, meditaciju, ples i opuštanje postala je omiljeno mjesto brojnih posjetilaca. Uz ove sadržaje se mogu sresti arheolozi, geolozi, inžinjeri i volonteri iz čitavog svijeta kako istražuju drugi nivo podzemnih tunela, a u obližnjem uzvišenju “ Zvonik ” u okviru Parka, pronađeni su dodatni tuneli.

Svijet prahistorije se otvara pred očima radoznalih, a Park pruža utočište svima onima željnih edukacije o drevnim fenomenima ili jednostavno opuštanja u obiteljskom okruženju. Lokacija Parka je idealna: nalazi se odmah uz ulaz u Podzemni labirint Ravne i pruža dodatne sadržaje za boravak u srcu Bosne. Arheološko-turistički park Ravne 2” otvoren je svakim danom od 9:00 sati do zalaska sunca. Član je Međunarodne organizacije zabavnih parkova IAAPA.A. Park Ravne 2 je prelijepo mjesto, mjesto pozitivne energije, kamenih instalacija, rekreacije, meditacija, vježbi joge, plesa, dječijih igrališta, fontana, megalitnih krugova, harmonije s prirodom, mjesto održavanja festivala i sajmova i drugih aktivnosti.

Address

Our Address:

park Ravne 2

GPS:

43.9939581, 18.1587713

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-